Hjælp dit ængstelige barn

Terapeutisk undervisningsforløb for forældre og børn

Føler dit barn, at du ikke forstår, hvad det vil sige at være bange for noget, som andre børn klarer uden problemer? Har dit barn lyst til at deltage i aktiviteter på lige fod kammeraterne – men kan ikke finde modet til det?

Eksempel på at overkomme angst
At øve modig adfærd

Mange forældre oplever, at det er svært at hjælpe et barn, der ikke tør sove alene, overnatte hos venner eller ikke har mod på at tage med på lejrskole. Måske har dit barn svært ved at være alene hjemme eller får ondt i maven hver morgen og vil ikke i skole. Nogle børn bliver ængstelige i sociale situationer og er meget tilbageholdende og generte. Man kan opleve stor frustration og magtesløshed, når det ikke lykkes at hjælpe et ængsteligt barn.

”Hjælp dit ængstelige barn” er et terapeutisk undervisningsforløb, som trin for trin giver dig og dit barn redskaber og strategier, så I sammen kan håndtere ængstelse og bekymringer. Målet er at angsten ikke skal forhindre dit barn i at gøre de ting, som det har lyst til. ”Hjælp dit ængstelige barn” er en anerkendt og forskningsbaseret kognitiv metode, som bygger på ”Cool Kids” programmet, som er målrettet børn med angst. Man skal regne med et minimum af 5 samtaler med regelmæssige øvelser og opgaver derhjemme mellem samtalerne. Det er derhjemme, at forandringen skal skabes. Der arbejdes ud fra Arbejdshæftet og Forældrehåndbogen “Hjælp dit ængstelige barn”, som skal købes inden opstart på forløbet.

Det får I med fra forløbet:

Viden om angst og om hvordan angst påvirkes af tanker og følelser.

Praktiske øvelser for dit barn til at finde roen.

At tænke realistisk om bekymringer.

At anerkende og støtte dit barn i modig adfærd.

Hensigtsmæssig forældreadfærd – bevar roen og vær en god rollemodel.

Problemløsning i samarbejde med dit barn.

Overvind angsten trin for trin – gå angsten i møde.

Ofte er børn dækket af deres forældres sundhedsforsikring, læs mere under Priser